Te gek bami speciaal recept

Te gek bami speciaal recept

Smulweb imageSmulweb

Te gek bami speciaal recept met kip en saté. Gemarineerde kip met licht pittige saus valt goed in de smaak. Aziatische wokgroenten, champignons en prei maken de bami compleet. Grote stukken kip, sappig en mals van de koekenpan, zijn de kers op de taart. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Te gek bami speciaal recept op tafel.

  1. Snijd de kipfilet eerst in 16 wat grotere stukken (voor de saté) en de rest van de kip in dobbelsteentjes. Maak de marinade en roer de kipstukjes erdoorheen. Laat ongeveer een half uur de marinade goed in de kip trekken.
  2. Bak rustig de stukjes kip (eerst beginnen met de wat grotere stukken) en daarna de rest van de kip in een koekenpan met een beetje olie. Lekker bruin bakken. Draai het gas uit en laat het rustig staan.
  3. Zet een grote pan met water op en breng het water aan de kook.
  4. Pak een wok of grote koekenpan, doe hierin 4 eetlepels olie en daarna de 3 grote gesnipperde uien. Bak ze lichtbruin. Snijd de 2 grote preien in ringen en laat ze uitlekken in een vergiet. Roer ze daarna door de uien. Voeg vervolgens de verse bamigroente, gesnipperde champignons en de gedroogde bami goring groente erbij en laat het niet al te gaar worden.
  5. Kook de mie 2 minuten korter dan op de verpakking is aangegeven. Roer de mie door de groente en de kip, behalve de grote stukken kip die houden we apart. Laat het geheel rustig op een laag pitje staan.
  6. Maak de satésaus. Als de saus te dik is, voeg dan wat heet water toe en roer goed door tot de gewenste dikte is bereikt.
  7. Rijg de 16 grotere stukken kip aan 4 saté stokjes en verwarm ze nog even in de magnetron.
  8. Serveer de mie met de apart gehouden grote stukken kip en de saté stokjes met satésaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami