- 15 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Algerijnse vegetarische harira (dikke gevulde maaltijd op tafel.
- Verhit in een kookpan de olie en fruit daarin de fijngehakte uien aan met wat zout.
- Voeg alle groenten in blokjes gesneden toe (behalve 1 in zeer kleine stukjes gesneden courgette tot het einde van de kooktijd), de specerijen en driekwart van de fijngehakte koriander.
- Bedek met water en breng aan de kook.
- Zet het gas na 30 minuten koken uit, haal de gekookte kikkererwten uit de soep (dat gaat gemakkelijk, want ze zakken naar de bodem) en houd die apart.
- Pureer de soep met een staafmixer of doe ze in een blender of keukenmachine.
- Doe de soep weer in de pan en doe er weer de kikkererwten bij.
- Controleer of er genoeg zout/peper in de soep zit, voeg evt nog wat water toe als de soep te dik is en doe er ook de zeer klein gesneden stukjes apart gehouden courgette bij.
- Breng de soep opnieuw aan de kook, strooi er de bulghur bij en kook zachtjes al roerend 10 minuten door.