Algerijnse vegetarische harira (dikke gevulde maaltijd

Algerijnse vegetarische harira (dikke gevulde maaltijd

Smulweb imageSmulweb

Deze Algerijnse vegetarische harira is een dik gevulde maaltijd soep met kikkererwten, groenten en kruiden. Na het koken pureer je de soep en breng het weer aan de kook met bulgur en extra stukjes courgette. Serveer deze gevulde soep met wat gehakte koriander eroverheen.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Algerijnse vegetarische harira (dikke gevulde maaltijd op tafel.

  1. Verhit in een kookpan de olie en fruit daarin de fijngehakte uien aan met wat zout.
  2. Voeg alle groenten in blokjes gesneden toe (behalve 1 in zeer kleine stukjes gesneden courgette tot het einde van de kooktijd), de specerijen en driekwart van de fijngehakte koriander.
  3. Bedek met water en breng aan de kook.
  4. Zet het gas na 30 minuten koken uit, haal de gekookte kikkererwten uit de soep (dat gaat gemakkelijk, want ze zakken naar de bodem) en houd die apart.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of doe ze in een blender of keukenmachine.
  6. Doe de soep weer in de pan en doe er weer de kikkererwten bij.
  7. Controleer of er genoeg zout/peper in de soep zit, voeg evt nog wat water toe als de soep te dik is en doe er ook de zeer klein gesneden stukjes apart gehouden courgette bij.
  8. Breng de soep opnieuw aan de kook, strooi er de bulghur bij en kook zachtjes al roerend 10 minuten door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep