Hete bliksem

Hete bliksem

Smulweb imageSmulweb

Deze hete bliksem is perfect comfortfood voor koude avonden! Laagjes aardappel, appel, gehakt en ui in de schotel en in de oven schuiven. Smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hete bliksem op tafel.

  1. Boter een vuurvaste schaal in.
  2. Kook de aardappelen gaar en snijdt ze in dunne plakjes.
  3. Snipper de uien en bak ze lichtbruin in wat boter. Voeg hetgehakt toe aan de uien en bak het met de uien mee. Rul het gehakt eventueel met een vork, maar gebruik liever houten of kunststof kookgerei om krassen in de pan te voorkomen.
  4. Voeg een behoorlijke hoeveelheid peper en zout toe, tenzij smaak en/of dieet anders voorschrijven.
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snipper de appels.
  6. Voeg nu alles laag om laag in de vuurvaste schotel en eindig met een laag gehakt.
  7. Dek de schotel af met een laag aluminiumfolie.
  8. Verwarm de oven voor en laat het gerecht 45 tot 60 minuten garen in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hete bliksem