Roergebakken boerenkool met chorizo

Roergebakken boerenkool met chorizo

Smulweb imageSmulweb

Een snelle dish voor de doordeweekse dag: roergebakken boerenkool met chorizo. Het pittige van de chorizo in combinatie met de zachte boerenkool geeft een lekkere smaakexplosie.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Roergebakken boerenkool met chorizo op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd ook de chorizo in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Schep ze op een bordje.
  3. Bak de ui en paprika zachtjes aan in het bakvet. Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de boerenkool al omscheppend in ongeveer 3-4 minuten slinken.
  4. Voeg 1/2 dl water toe en laat de boerenkool in nog ongeveer 5 minuten zachtjes gaar worden.
  5. Schep de blokjes chorizo erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Boerenkool Chorizo