Boerenkool

Boerenkool

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool met spekjes en rookworst. Snel en simpel te bereiden. Voeg de boerenkool toe, roerbak 5 minuten en breng op smaak met peper en zout. De puree met nootmuskaat en kaas. Strooi wat kaas over de boerenkool en puree. Even in de oven op 220 graden en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Boerenkool
  • 2 Aardappelpuree à la minute naturel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Boerenkool op tafel.

  1. Bak de spekjes in hete olie goudbruin in een wok of hapjespan. Voeg de rookworst toe en bak deze 3 minuten op hoog vuur mee.
  2. Voeg de boerenkool toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bereid de puree zoals aangegeven en roer er wat nootmuskaat en 2 el kaas door.
  4. Vet een ovenschaal licht in en schep de boerenkool erin. Schep de puree er bovenop en strijk de bovenkant glad met een vochtige lepel. Strooi de rest van de kaas eroverheen.
  5. Bak het gerecht in de oven op 220 graden voor circa 30 minuten, tot het goudbruin kleurt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool