Moussaka (voor de lijn)

Moussaka (voor de lijn)

Smulweb imageSmulweb

Deze variant op de Griekse klassieker bevat minder calorieën, maar is alsnog rijk van smaak. Sappig gehakt, gegrilde aubergineplakken en een romige saus met yoghurt en kaas. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 15 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Moussaka (voor de lijn) op tafel.

  1. Verhit een grote bakpan (met anti-aanbaklaag) op halfhoog vuur. Bak hierin de ui en het gehakt al roerend gaar, zorg dat de ui niet verbrandt.
  2. Voeg de tomaten, tomatenpuree, bouillonblokje en knoflook toe en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
  3. Besprenkel de aubergine met olie en verwarm de grill. Bak de plakken mooi bruin en zacht, keer ze halverwege om om beide kanten mooi te krijgen. Let op dat ze niet aanbranden en leg ze even opzij.
  4. Voor de saus: Smelt de margarine en meng er beetje bij beetje de bloem door tot het een dikke massa wordt. Laat dit even een minuut op laag vuur staan en meng er vervolgens langzaam de melk door tot het een dikke saus is. Voeg de yoghurt, ei, peterselie en de helft van de geraspte kaas toe en blijf roeren om een gelijkmatige massa te krijgen. Breng eventueel op smaak met peper of zout.
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  6. Schep de helft van de gehaktmix in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Leg hierover de helft van de aubergineplakken, dan de rest van de gehaktmix en de rest van de aubergines. Verdeel als laatste de sausmix over en strooi de rest van de kaas erover.
  7. Zet de ovenschotel nog 40 minuten in de oven (of tot het mooi bruin is) en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Moussaka