Noorse visschotel met mosterd-yoghurtsaus

Noorse visschotel met mosterd-yoghurtsaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze overheerlijke Noorse visschotel met mosterd-yoghurtsaus schotel je je gasten een heerlijk visgerecht voor. Zalm en pangasiusfilet in combinatie met kleurrijke groenten en een romige saus van mosterd en yoghurt, bereid in de oven. Dat wordt smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Noorse visschotel met mosterd-yoghurtsaus op tafel.

  1. Snipper de gepelde ui. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes met een deel van het groen klein. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in stukjes. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
  2. Verhit in een koekenpan 25 gram boter en fruit de ui en lente-uitjes ca. 1 minuut. Doe de paprika en de champignons erbij en smoor het gerecht nog ca. 3 minuten.
  3. Spoel de vis af en dep hem droog. Bestrooi de vis met zout, peper, paprikapoeder en bloem. Beboter een grote ovenschaal en schep de helft van de groenten erin. Leg de vis erop en verdeel de rest van de groenten erover.
  4. Maak de saus: smelt in een steelpan de rest van de boter en roer 1 flinke eetlepel bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe. Strooi de bouillonpoeder erover en blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en de yoghurt erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en schenk de saus over de groenten en de vis.
  5. Strooi het paneermeel erover en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde (175 C) oven en laat het gerecht in ca. 25 minuten goudbruin en gaar worden.
eet smakelijk