Simpele lasagna

Simpele lasagna

Smulweb imageSmulweb

Deze simpele lasagne met rundergehakt, tomatensaus en bechamel is altijd een succes. Na een half uurtje in de oven kun je genieten van een heerlijke cheesy lasagne. De pesto geeft deze lasagne een verrassende twist!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Simpele lasagna op tafel.

  1. Smelt de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en wacht tot het mengsel samenbindt, voeg dan in één keer alle melk toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg wat zout toe en laat de saus op laag vuur met deksel zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
  2. Was de tomaten en kerf ze in. Dompel ze onder in kokend water en ontvel ze. Snijd de ui grof en pers de knoflook uit. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul in de braadpan en voeg een theelepel gedroogde Italiaanse kruiden en een theelepel pesto toe. Voeg de ui en knoflook toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg de tomaten toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Druk de tomaten met een houten lepel stuk.
  4. Vet de ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie en giet wat van de tomatengehaktsaus in de schaal. Leg hier een laag lasagnebladen op en herhaal dit tot de gehaktsaus op is. Eindig met de lasagnebladen en giet hierover de bechamelsaus. Leg over de saus de in plakken gesneden mozzarella en verdeel eventueel nog wat pesto over de plakken mozzarella.
  5. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Sauzen Kruiden Komkommer salade