- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Russische zalmsalade op tafel.
- Smelt de boter in de pan. Leg de zalm erin en strooi peper en zout eroverheen. Voeg de citroensap toe. Laat dit 10 tot 12 minuten met deksel erop gaar worden.
- Kook de eieren in 6 a 8 minuten bijna hard.
- Roer in een kom de zure room met de mayonaise en peper en zout naar smaak tot een sausje.
- Verdeel in een andere kom de afgekoelde zalm in kleine stukjes. Schep driekwart van de rode ui, dille en het sausje door de zalm heen.
- Schaaf de komkommer in plakken met de kaasschaaf en leg deze op een platte schaal. Schep de zalm erop (maak er een bol van) en strooi hier de rest van de ui en dille over.
- Pel de eieren, halveer ze en leg deze met de bolle kant onder in een cirkel op de salade. Strooi het resterende sausje over de salade en de eieren.