Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip met gecaramelliseerde uien en rozijnen op tafel.
- Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met kokend water. Laat ze ongeveer 10-12 minuten wellen.
- Verhit een scheut olijfolie in een kookpan of in een tajine en fruit daarin de uien glazig.
- Doe er dan de stukken kip bij en bestrooi met het kaneelpoeder, de gemberpoeder, de kurkuma en peper en zout naar smaak. Schep alles goed om.
- Braad de kip om en om aan en bedek dan met een flinke scheut (warm) water.
- Breng aan de kook, zet het gas laag, deksel op de pan of op de tajine en laat ongeveer 40 minuten stoven.
- Voeg er dan de gewelde en uitgelekte rozijnen aan toe en laat alles nog 10 minuten stoven.
- Kijk of de saus goed is ingekookt
- ze moet dik zijn.
- Opdienen met couscous (met brood kan ook).