Kip met gecaramelliseerde uien en rozijnen

Kip met gecaramelliseerde uien en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Kip met gecaramelliseerde uien en rozijnen. En stoven maar dat alles goed intrekt. Opdienen met couscous. Heerlijk en makkelijk te maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip met gecaramelliseerde uien en rozijnen op tafel.

  1. Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met kokend water. Laat ze ongeveer 10-12 minuten wellen.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een kookpan of in een tajine en fruit daarin de uien glazig.
  3. Doe er dan de stukken kip bij en bestrooi met het kaneelpoeder, de gemberpoeder, de kurkuma en peper en zout naar smaak. Schep alles goed om.
  4. Braad de kip om en om aan en bedek dan met een flinke scheut (warm) water.
  5. Breng aan de kook, zet het gas laag, deksel op de pan of op de tajine en laat ongeveer 40 minuten stoven.
  6. Voeg er dan de gewelde en uitgelekte rozijnen aan toe en laat alles nog 10 minuten stoven.
  7. Kijk of de saus goed is ingekookt
  8. ze moet dik zijn.
  9. Opdienen met couscous (met brood kan ook).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Ui