- 1000 g Varkenswang
- 22 g Knolselderij
- 0.5 Rode peper
- 4 g Rozemarijn, vers
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Stoofpotje van varkenswangetjes op tafel.
- Maak de groente schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de aardappelen in 4 stukken.
- Bestrooi de varkenswangetjes met zout en peper. Verhit olie in de pan en schroei de varkenswangetjes aan alle kanten dicht, zodat ze mooi bruin zijn.
- Verlaag het vuur. Leg de groente op het vlees, met het pepertje en de knoflook. Voeg vervolgens de aardappelen toe met de rozemarijn. Schenk de groentebouillon en de wijn erbij. Verhoog het vuur tot het geheel gaat pruttelen en verlaag het vuur daarna. Laat het geheel ongeveer 2 uur gaarstoven.
- Als je vindt dat het te vochtig is, kun je het geheel binden met maizena.