Vegetarische herfstpasta

Vegetarische herfstpasta

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke vegetarische herfstpasta met pompoenblokjes, boursinsaus, paddestoelen en oregano. Deze smaakexplosie zet je binnen no-time op tafel en is daarom perfect voor een doordeweekse avond.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vegetarische herfstpasta op tafel.

  1. Versnipper de ui en pers de knoflook. Breng water aan de kook en prepareer de pasta volgens de aangegeven bereidingswijze. Giet de pasta af als deze al dente is, bedruppel met olijfolie, schep door elkaar en laat met de deksel op de pan enkele minuten staan tot gebruik.
  2. Verhit olijfolie in 1 van de koekenpannen. Voeg de knoflook en ui toe en fruit een minuutje op hoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe, zet het vuur halflaag en laat 8 minuutjes smoren.
  3. Verhit olijfolie in de andere koekenpan, zet het vuur halflaag en voeg de paddestoelen toe. Laat ze in enkele minuten slinken en zet ze apart.
  4. Voeg de melk en de boursin toe aan de pompoen, laat onder regelmatig omscheppen aan de kook komen. Zet het vuur op zijn laagst, voeg zout, peper en de oregano toe en schep de paddestoelen erdoorheen. Laat het geheel nog een minuutje omwarmen. Indien de saus te dik is, voeg wat water of kookvocht van de pasta toe.
  5. Serveer de saus over de pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch