Gehaktbrood uit de medina

Gehaktbrood uit de medina

Smulweb imageSmulweb

Een Marokkaanse klassieker: Gehaktbrood uit de medina. Kruidig gehakt met ei, kurkuma, gember en komijn, omwikkeld met hardgekookte eieren. De oven doet zijn werk terwijl jij de tafel dekt. Perfect gerecht voor een drukke avond!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktbrood uit de medina op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze "schrikken". Houd apart.
  3. Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de gehakte ui, de geperste teen knoflook, fijngehakte platte peterselie, korianderpoeder, "ras el hanout", kurkuma, gemberpoeder, komijnpoeder en peper en zout naar smaak. Voeg 1 ei toe en laat de keukenmachine 2 keer kort draaien om alles goed met elkaar te mengen.
  4. Vet een bakplaat goed in en vorm een "brood" van het gehaktmengsel. Maak een groef bovenin en leg daar de eieren in. Bedek de eieren met het gehakt en strijk alles glad. Maak inkepingen in de bovenkant van het gehaktbrood.
  5. Bestrijk het "brood" met het losgeklopte ei en zet in de oven. Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
  6. Serveer met bijvoorbeeld tomatensalade en/of gebakken aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees