- 2 tl Mix van verse kruiden
- 100 ml Tomatensap
- 4 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Macaroni-gehakttaart op tafel.
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Een springvorm met bakpapier bekleden en licht invetten.
- Macaroni in licht gezouten water met een paar druppels olie beetgaar koken en onder koud water afspoelen.
- Wortels schillen en in kleine blokjes snijden. Tomaten pellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden. Uien pellen en fijn snijden. De tuinerwtjes kort in kokend water ontdooien.
- Uien, wortels en gehakt in hete olijfolie al roerend bakken. Daarna de tomatenblokjes, kruiden en erwtjes toevoegen en het geheel met de tomatenpuree goed doorroeren.
- Tomatensap toevoegen, met zout en peper kruiden en met de tijmblaadjes bestrooien.
- De eieren klutsen, melk toevoegen, glad roeren en met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
- Eenderde van de macaroni in de bakvorm scheppen, daarna de helft van het gehaktmengsel, dan weer eenderde macaroni en de andere helft van het gehaktmengsel.
- Tot slot de rest van de macaroni. Het ei-melkmengsel erover gieten en het geheel met kaas bestrooien.
- In de voorverwarmde oven op 175 graden moet de taart ongeveer 40 minuten bakken.