Macaroni-gehakttaart

Macaroni-gehakttaart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke macaroni-gehakttaart is de perfecte keuze voor een gemakkelijke en heerlijke maaltijd. Met sappige gehakt, heerlijke groenten en romige kaas, zal het hele gezin er dol op zijn. Eenvoudig te maken en smaakt fantastisch!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Mix van verse kruiden
  • 100 ml Tomatensap
  • 4 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Macaroni-gehakttaart op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Een springvorm met bakpapier bekleden en licht invetten.
  3. Macaroni in licht gezouten water met een paar druppels olie beetgaar koken en onder koud water afspoelen.
  4. Wortels schillen en in kleine blokjes snijden. Tomaten pellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden. Uien pellen en fijn snijden. De tuinerwtjes kort in kokend water ontdooien.
  5. Uien, wortels en gehakt in hete olijfolie al roerend bakken. Daarna de tomatenblokjes, kruiden en erwtjes toevoegen en het geheel met de tomatenpuree goed doorroeren.
  6. Tomatensap toevoegen, met zout en peper kruiden en met de tijmblaadjes bestrooien.
  7. De eieren klutsen, melk toevoegen, glad roeren en met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
  8. Eenderde van de macaroni in de bakvorm scheppen, daarna de helft van het gehaktmengsel, dan weer eenderde macaroni en de andere helft van het gehaktmengsel.
  9. Tot slot de rest van de macaroni. Het ei-melkmengsel erover gieten en het geheel met kaas bestrooien.
  10. In de voorverwarmde oven op 175 graden moet de taart ongeveer 40 minuten bakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Bakken Kruiden Ei Zuivel Pasta Taart