Variatie op bami van de chinees

Variatie op bami van de chinees

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke variatie op de bami van de chinees. Breng 1 liter kippenbouillon met zout, zwarte peper en ve-tjin aan de kook tot de mie gaar is. Fruit de gewokte groente en vlees en voeg beetje bij beetje roerei toe. Voeg vervolgens de mie toe en bak verder tot de mie goed warm is.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 0.75 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Variatie op bami van de chinees op tafel.

  1. Breng 1 liter kippenbouillon met zout, zwarte peper en ve-tjin aan de kook. Voeg 5 nestjes mie toe. Kook de mie gaar en spoel deze koud onder water. Bewaar de mie onder koud water tot gebruik. Laat de mie precies voor gebruik uitlekken.
  2. Fruit in een wok met olie de ui, rode peper, prei, ham en gewokt vlees. Voeg zout en ve-tjin toe en bak tot alles zacht maar nog stevig is.
  3. Schep de gewokte groente en vlees naar de ene helft van de wok. Voeg beetje voor beetje de roerei toe en roer stevig om korrelige roerei te maken. Zorg ervoor dat het ei bijna gestold is voordat je meer ei toevoegt.
  4. Voeg in porties de mie toe terwijl je het op middelhoog vuur bakt. Bak verder tot de mie goed warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami