- 0.75 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Variatie op bami van de chinees op tafel.
- Breng 1 liter kippenbouillon met zout, zwarte peper en ve-tjin aan de kook. Voeg 5 nestjes mie toe. Kook de mie gaar en spoel deze koud onder water. Bewaar de mie onder koud water tot gebruik. Laat de mie precies voor gebruik uitlekken.
- Fruit in een wok met olie de ui, rode peper, prei, ham en gewokt vlees. Voeg zout en ve-tjin toe en bak tot alles zacht maar nog stevig is.
- Schep de gewokte groente en vlees naar de ene helft van de wok. Voeg beetje voor beetje de roerei toe en roer stevig om korrelige roerei te maken. Zorg ervoor dat het ei bijna gestold is voordat je meer ei toevoegt.
- Voeg in porties de mie toe terwijl je het op middelhoog vuur bakt. Bak verder tot de mie goed warm is.