Ingelegde citroenen

Ingelegde citroenen

Smulweb imageSmulweb

Ingelegde citroenen met een ziltige smaak. Ideaal voor het op smaak brengen van verschillende Marokkaanse gerechten. Maak deze ingemaakte citroenen door de citroenen met water, zout, peper en korianderkorrels in een pot te doen en minimaal een maand te wachten.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ingelegde citroenen op tafel.

  1. Was de citroenen en snijd ze in vieren, maar laat de parten aan de onderkant aan elkaar vastzitten.
  2. Bestrooi elke opengesneden citroen aan de binnenkant royaal met zout (ongeveer 1 eetlepel zout per citroen).
  3. Plaats de citroenen in schone glazen potten (zoveel mogelijk goed aanduwen). Voeg om en om wat peper en/of korianderkorrels toe en vul aan met gekookt water.
  4. Maak elke pot goed dicht en laat zo een maand of nog beter, twee maanden staan.
  5. Kijk of de citroenen hun sap loslaten en vul anders aan met vers citroensap.
  6. Ingemaakte citroenen kunnen enkele maanden bewaard worden. Gebruik ze in vele Marokkaanse gerechten, vooral de schil wordt verwerkt in o.a. tajines.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Citroen