Gegratineerde romige bloemkool

Gegratineerde romige bloemkool

Smulweb imageSmulweb

Romige en smaakvolle gegratineerde bloemkool met ei en kruiden. Heerlijk als bijgerecht en ook nog eens makkelijk te maken. Proef nu de gratin van Hollandse bloemkool met mozzarella gratin.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.5 g Zoutvlees

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gegratineerde romige bloemkool op tafel.

  1. Was de bloemkool goed en verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in water met een beetje zout beetgaar.
  2. Klop de eieren los in een kom en meng daar de room, de fijngehakte peterselie en koriander en de gemalen komijn, zwarte peper en evt. nog wat zout naar smaak doorheen.
  3. Vet een vuurvaste schaal in met de roomboter en doe de gekookte bloemkoolroosjes erin. Schenk daar het ei/room-mengsel overheen. Bestrooi met de geraspte mozzarella.
  4. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat de bloemkool in het ei/roomsaus mooi goudbruin gegratineerd is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool