Labskous

Labskous

Smulweb imageSmulweb

Labskous, een lekker Hollands maaltje met een eigenzinnige twist. Een smeuïge puree van aardappel, flink wat boter en een beetje melk met gebakken uien en cornedbeef. Een heerlijk huwelijk van smaken!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 340 g Cornedbeef

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Labskous op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Schil de uien, snipper ze en fruit ze in de koekenpan met wat boter. Voeg daarna de cornedbeef toe en roer goed door totdat een smeuïg geheel ontstaat. Voeg peper en zout naar believen en laurierblad toe. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen.
  3. Als de aardappels gaar zijn, giet ze af en stamp ze fijn tot een lekkere puree met flink wat boter en een beetje melk. Voeg voor de liefhebbers een beetje augurkennat toe aan de puree, niet teveel anders wordt het te nat.
  4. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de cornedbeef toe aan de puree.
eet smakelijk