Geroerbakte rodekool of rode spitskool met sinaasappel

Geroerbakte rodekool of rode spitskool met sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Rodekool of rode spitskool geroerbakt met sinaasappel, afgemaakt met lente ui voor de frisheid. Verrijk de smaken verder met tijm, marmelade, zout en peper. Perfect bijgerecht voor elk diner.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Geroerbakte rodekool of rode spitskool met sinaasappel op tafel.

  1. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Schil de sinaasappels tot het vruchtvlees, vang het sap op en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de witte vliezen uit. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
  2. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de reepjes spitskool met tijm gedurende 3 minuten.
  3. Roerbak de lente-ui gedurende 1 minuut mee.
  4. Voeg marmelade, sinaasappelsap en sinaasappelpartjes toe en warm deze kort mee.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Fruit Kool Spitskool Sinaasappel