Appeltaart met kwark en rozijnen

Appeltaart met kwark en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker waar je iedereen blij mee maakt: appeltaart met kwark en rozijnen. Knapperige amandelen, frisse citroen en zoete rozijnen. Bak-ze, hobbel-de-bobbel, geniet!

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Appeltaart met kwark en rozijnen op tafel.

  1. Doe de kwark in een zeef en laat deze goed uitlekken.
  2. Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hiervan een mooie deegbal. (Ik doe dit in de keukenmachine en het deeg is in een paar minuten klaar). Leg het deeg een half uurtje in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Sla de slagroom half stijf met een mespunt zout.
  5. Meng de kwark met de rest van de suiker (60 gram), de eieren, half stijfgeklopte slagroom, citroenschil en een mespunt zout. Roer de rozijnen erdoor.
  6. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan.
  7. Vet de springvorm in en bekleed deze met het deeg. Zorg dat ook de rand goed bedekt is. Strooi een deel van het amandelschaafsel over de bodem.
  8. Doe het kwarkmengsel erin. Leg de appelschijfjes erop. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
  9. Bak de taart plm. 45 minuten in het midden van de oven op 180 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Zuivel Taart Appeltaart