Gevulde broodjes

Gevulde broodjes

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke gevulde broodjes, gevuld met champignons, ham en ui. Voeg bouillontablet, peterselie en broodkruim toe en vul de broodjes. Besmeer ze met gesmolten boter of olie voor extra knapperigheid en zet ze in de oven. Goudbruin en knapperig, een uitstekend bijgerecht.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde broodjes op tafel.

  1. Pel en snipper de ui of sjalot. Snij de ham in hele kleine reepjes. Maak de champignons schoon en snij deze klein.
  2. Haal een dun kapje van het broodje en hol het broodje zoveel mogelijk uit. Bewaar het broodkruim. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Smelt de boter in een pan. Bak hierin de ui glazig. Bak de champignons en de ham even mee. Voeg een kopje water en de bouillontablet toe. Roer tot de tablet is opgelost. Doe dan het broodkruim en de peterselie erbij en roer alles goed door tot een dikke massa is ontstaan. Maak op smaak met zout en peper.
  4. Vul de uitgeholde broodjes met deze massa. Zet het kapje weer op het broodje. Besmeer het broodje met gesmolten boter of wat olie.
  5. Zet de broodjes plm. 10-15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees