- 500 g Paddenstoelenmix
- 12.5 g Tijm vers
- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Paddestoelensoep op tafel.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd vijf kleinere of 3 grotere in kleine stukjes en houd apart. Pers de knoflook (houdt één teentje apart). Versnipper de ui. Snijd de tijm fijn.
- Snijd acht kleine sneedjes van het stokbrood. Meng twee eetlepels olijfolie met het apart gehouden teentje knoflook, ongeveer één vijfde van het gesneden paddenstoelenmengsel en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper, zout en een beetje tijm.
- Verhit olijfolie in de pan, fruit de knoflook (dus 2 teentjes) met de ui, voeg de ongesneden paddenstoelen toe en bak ongeveer vijf minuten.
- Voeg de bouillon en de wijn toe, breng aan de kook en kook de soep ongeveer 7 minuten.
- Beleg de sneetjes stokbrood met het paddenstoelen-kaas-olijfoliemengsel en leg ze één of twee minuten onder de grill.
- Pureer de soep met de staafmixer (of schenk over in de keukenmachine, pureer en schenk weer terug in de pan), roer de crème fraîche en de tijm erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in vier kommen.