Paddestoelensoep

Paddestoelensoep

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een heerlijk voorgerecht? Bekijk dan deze paddestoelensoep! Een recept boordevol smaak en eenvoudig te bereiden. De soep wordt op smaak gebracht met tijm, knoflook en ui en afgewerkt met crème fraîche. Verder wordt het gerecht gecompleteerd door heerlijke stukjes gegrild stokbrood.

15 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Paddenstoelenmix
  • 12.5 g Tijm vers
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Paddestoelensoep op tafel.

  1. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd vijf kleinere of 3 grotere in kleine stukjes en houd apart. Pers de knoflook (houdt één teentje apart). Versnipper de ui. Snijd de tijm fijn.
  2. Snijd acht kleine sneedjes van het stokbrood. Meng twee eetlepels olijfolie met het apart gehouden teentje knoflook, ongeveer één vijfde van het gesneden paddenstoelenmengsel en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper, zout en een beetje tijm.
  3. Verhit olijfolie in de pan, fruit de knoflook (dus 2 teentjes) met de ui, voeg de ongesneden paddenstoelen toe en bak ongeveer vijf minuten.
  4. Voeg de bouillon en de wijn toe, breng aan de kook en kook de soep ongeveer 7 minuten.
  5. Beleg de sneetjes stokbrood met het paddenstoelen-kaas-olijfoliemengsel en leg ze één of twee minuten onder de grill.
  6. Pureer de soep met de staafmixer (of schenk over in de keukenmachine, pureer en schenk weer terug in de pan), roer de crème fraîche en de tijm erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in vier kommen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep