Lamscurry

Lamscurry

Smulweb imageSmulweb

De Lamscurry met witte delen van citroengras, knoflook, gember, laos, kurkumapoeder, pepers, garnalenpasta en kaneel zorgt voor smaakexplosie. Laat de curry daarnaast onafgedekt sudderen tot het lamsvlees erg zacht is. Perfect om te combineren met bijvoorbeeld rijst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Sereh / Citroengras
  • 1 tl Garnalenpasta

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamscurry op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes. Als je stukjes met bot overhoudt, kun je deze er ook bij smoren en later kluiven.
  2. Doe de witte delen van het citroengras, de knoflook, gember, laos, kurkumapoeder, pepers, garnalenpasta en eventueel een beetje olie voor een smeuige pasta in de keukenmachine.
  3. Bak het lamsvlees met de gehakte sjalotjes, peper en zout bruin in een scheutje olie. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  4. Roerbak vervolgens de gemalen kruiden uit de keukenmachine in de pan gedurende 3 minuten. Pas op voor aanbranden.
  5. Voeg het lamsvlees, kaneel, kruidnagel, kurkumawortel en de kokosmelk toe en laat het vervolgens onafgedekt zo'n 1,5 uur sudderen tot het lamsvlees erg zacht is. Roer af en toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Bakken Zuivel