- 200 ml Water
- 6 g Bieslook vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Bapao met kip op tafel.
- Maak voor het deeg een gistoplossing van het zakje gist, een beetje suiker en een deel van het water. Laat dit even staan en maak dan een deeg van het bapaomeel, de gistoplossing en de rest van het water. Kneed goed door elkaar en laat op een warme tochtvrije plek een uurtje rijzen.
- Maak intussen de vulling. Snipper de ui en knoflook en rasp de gemberwortel. Fruit de uisnippers zacht, voeg de knoflook en gember toe en meng er het gehakt door. Roerbak tot het gehakt zijn roze kleur verloren heeft.
- Hak de kruiden klein. Voeg kruiden, soja, suiker en sesamolie toe aan het gehaktmengsel en laat zachtjes inkoken tot alle vocht verdampt is. Laat de vulling afkoelen.
- Kneed van het deeg een bolletje. Druk dit plat en schep er een flinke theelepel gehaktvulling op. Vouw het deeg hieromheen en zorg dat er geen vulling zichtbaar is.
- Stoom de bapao in ca. 20 minuten gaar.