Verrukkelijke perenzuurkool met spekjes

Verrukkelijke perenzuurkool met spekjes

Smulweb imageSmulweb

Verrukkelijke perenzuurkool met spekjes en kaneel. Laat het rustig sudderen en voeg wat heet water toe. Serveer met gepureerde aardappelen en voeg wat hete melk toe voor een smeuïge textuur. Maak de maaltijd af en geniet van deze heerlijke maaltijd!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Verrukkelijke perenzuurkool met spekjes op tafel.

  1. Bak de spekjes zachtjes een beetje uit in een grote pan zonder boter. Voeg dan een klont boter bij de spekjes en doe 3 iets opgehoopte eetlepels bruine basterdsuiker in de pan en zet het vuur hoog. Roer het geheel goed door en voeg dan de peren toe. Voeg een scheut lauw water toe en roer goed door. Zet het vuur lager.
  2. Voeg de (niet uitgelekte en niet afgespoelde) zuurkool toe. De peren en de suiker zorgen voor voldoende zoet. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht, nog een half glas heet water toevoegen en goed doorroeren. Voeg dan een snufje kaneel toe en laat alles aan de kook komen. Leg de deksel erop (deksel dicht) en zet het vuur laag. Laat de zuurkool rustig 30 tot 35 minuten stoven.
  3. Zet de aardappels op met heet water en 2 theelepeltjes zout. Als het water kookt, zet het vuur lager en laat de aardappels in 15 tot 20 minuten gaarkoken.
  4. Gooi de zuurkool door een vergiet en vang het vocht op in een kom. Stamp de aardappels klein en roer er een deel van het zuurkoolvocht door. Roer nog wat hete melk erdoor totdat het lekker smeuïg is. Maal zwarte peper erover en roer het goed door.
  5. Leg de zuurkool erbovenop en stamp het nog even en roer het heel goed door. Voeg evt. nog wat zuurkoolvocht toe indien het te droog is. Serveer en geniet van deze heerlijke maaltijd!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees