Tartaar van tonijn met een romige soja- sesamdressing

Tartaar van tonijn met een romige soja- sesamdressing

Smulweb imageSmulweb

Tartaar van tonijn met een romige soja-sesamdressing. Kleine blokjes koude tonijn gemengd met fijngesneden bieslook, lente-ui en kappertjes. Geserveerd met een soja-roomsaus ingekookt met sesamzaad. Vul een vormpje met de tonijntartaar en serveer met de dressing.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tartaar van tonijn met een romige soja- sesamdressing op tafel.

  1. Laat de tonijn in plakken van 1 cm snijden bij je visboer. Reken dan ongeveer een plak van 1 cm voor twee personen. Snijd de tonijn in kleine blokjes (niet té klein!) en zet de blokjes afgedekt weg in de koelkast.
  2. Snij de bieslook en lente-uitjes fijn en laat staan tot nader gebruik.
  3. Doe de sesamzaadjes in een droge koekenpan en verwarm ze op. Blijf erbij staan, want dit gaat heel snel. Zodra de zaadjes gaan 'springen', blus je het geheel af met de sojasaus. Voeg daarna de room toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
  4. Meng de tonijn, bieslook, lente-uitjes en de kappertjes pas op het laatste moment. Voeg peper naar smaak toe en doe er een klein beetje olijfolie bij voor een mooie glans. Er hoeft geen zout toegevoegd te worden want de soja-dressing is al zout genoeg.
  5. Smeer een vormpje (dit kan een glas of kopje zijn) in met een beetje olijfolie. Vul het glaasje met de tonijntartaar en keer dit om op een bord. Haal het vormpje er voorzichtig af en leg wat van de dressing om de tartaar heen. Let op dat je niet te veel dressing gebruikt.
eet smakelijk