Calamares rebozados - pijlinktvis in beslag

Calamares rebozados - pijlinktvis in beslag

Smulweb imageSmulweb

Calamares rebozados - pijlinktvis in beslag. Een klassiek Spaans tapasgerecht. Snijd de inktvisringen, laat dit 15 minuten rusten in een beslag van ei, bier, bloem, knoflook en peterselie. Bakken in hete olie tot ze goudbruin zijn. Serveer als voorgerecht met een frisse saus!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Calamares rebozados - pijlinktvis in beslag op tafel.

  1. Snijd het lijf van de inktvis in ringen van 1 à 1½ cm. Als tentakels groot zijn, snijd ze dan in de lengte doormidden. Bestrooi de inktvis met zout en laat dit 10 minuten staan.
  2. Klop het ei en het bier met een vork los in een kom en voeg dan langzaam de bloem toe. Roer hier de knoflook, de peterselie en zout naar smaak doorheen.
  3. Leg alle inktvisringen in het beslag en laat dit 15 minuten staan.
  4. Verhit een laagje olie van minimaal 2,5 cm in een pan tot de olie dampt (of gebruik een frituurpan op de hoogste stand).
  5. Haal de inktvisringen stuk voor stuk uit het beslag en leg ze meteen in de hete olie. Bak ze kort - minder dan 1 minuut - omdat het vlees anders taai wordt.
eet smakelijk