Zalmroerbak met broccoli en paprika

Zalmroerbak met broccoli en paprika

Smulweb imageSmulweb

Een snelle en makkelijke zalmroerbak met broccoli en paprika. Heerlijk op smaak gebracht met citroenrasp en sojasaus. Bestrooid met sesamzaadjes en bosui.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Broccoliroosjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalmroerbak met broccoli en paprika op tafel.

  1. Kook de broccoli gedurende 4 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 Watt), giet af en spoel er koud water over.
  2. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit.
  3. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de visrepen met citroenrasp gedurende 2-3 minuten op een hoge stand. Bestrooi de zalm met zout en peper, schep de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gember, knoflook, ui en paprika gedurende 3-4 minuten. Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 minuten.
  5. Voeg de vis, het citroensap en de sojasaus toe en verwarm even.
  6. Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaad (eventueel geroosterd in een droge hete koekenpan) en bosui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli Paprika