Appeltaart italiaanse versie

Appeltaart italiaanse versie

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse variant op de oer-Hollandse appeltaart met een luchtig deeg waardoor de zoete en zure appels extra goed tot zijn recht komen. Bestrooi de taart met poedersuiker en geniet ervan!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Appeltaart italiaanse versie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  3. Smelt de boter en laat even afkoelen.
  4. Doe in een kom de suiker, snufje zout, citroenschil en 4 eieren en roer dit goed door elkaar tot het een schuimig geheel is.
  5. Doe de gesmolten boter bij de appelschijfjes en roer er het zelfrijzend bakmeel door.
  6. Roer de appel-meelmassa door de suiker.
  7. Bekleed een springvorm van 28 ø cm met bakpapier en schenk hier het deeg in.
  8. Bak de appeltaart in 40 tot 50 minuten gaar.
  9. Doe dan de oven uit en laat de taart nog 5 minuten in de oven staan.
  10. Bestrooi de appeltaart met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart