- 2 tl Rozenwater
- 500 ml Water
- 100 g Gedroogde abrikozen
- 45 g Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Syrisch dessert met abrikozencreme op tafel.
- Laat de abrikozen in een pan met water ongeveer 15 minuten koken. Voeg er de suiker aan toe en roer dat erdoorheen. Maak van de maizena, het sinaasappelsap en het oranjebloesemwater een papje en roer dat papje door de abrikozenmassa met een houten lepel. Breng al roerende weer aan de kook en haal van het gas af als de massa begint te koken. Laat afkoelen tot lauw.
- Vermeng de rijstebloem met een beetje melk en voeg er daarna de rest van de melk en de suiker aan toe. Breng het mengsel al roerende aan de kook op niet al te hoog vuur. Voeg er dan het rozenwater aan toe en blijf roeren tot alles begint te pruttelen en de massa dikker wordt.
- Neem een paar mooie glazen of coupes en giet er een laagje rijstdessert in, dan een laagje abrikozencreme en daarna weer een laagje rijstdessert. Je kunt de volgorde ook omkeren, net zoals je het lekker vindt.
- Laat alles helemaal afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.