Romige stoofpot van konijn en appel

Romige stoofpot van konijn en appel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel, romige stoofpot van konijn en appel. Smaakvol afgemaakt met mosterd, bier, sjalotjes, appelblokjes en dragon. Een perfect gerecht om 's avonds van te genieten.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 900 g konijnenbouten
  • 330 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige stoofpot van konijn en appel op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  2. Smeer de konijnenbouten in met mosterd en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Snijd de sjalotjes in partjes.
  4. Verhit boter in een braadpan. Braad konijnenbouten rondom bruin.
  5. Haal konijnenbouten uit de pan en fruit sjalotjes met appelblokjes en dragon ongeveer 3 minuten.
  6. Leg de bouten terug in de pan en voeg het flesje bier en bouillonblokje toe.
  7. Stoof het geheel 1,5 uur afgedekt op een zacht vuurtje.
  8. Laat de laatste vijf minuten het deksel van de pan. Voeg kookroom toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
  9. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Fruit Appel