Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Engelse pie met kip en prei

Engelse pie met kip en prei

smulweb badge smulweb

Breng de Engelse keuken naar huis met deze hartige pie! Heerlijk gevuld met kip en prei en natuurlijk met bladerdeeg. Eenvoudig te maken en gegarandeerd een succes.

45 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(1)

Ingrediënten

  • 1 Prei
  • 2 Bleekselderij stengels
  • 5 g Tijm vers
  • 250 g Kipfilet
  • 0.5 Kippenbouillon (blokjes)
  • 120 ml Kookroom
  • 1 el Grove Mosterd
  • 1 Bladerdeeg plakjes (diepvries)
  • 1 Eidooier
  • 1 el Roomboter
  • 1 el Tarwebloem
  • 4 el Halfvolle melk
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Engelse pie met kip en prei op tafel.

  1. Snij de prei in dunne ringen.
  2. Snij de stengels selder fijn.
  3. Rits de blaadjes van de tijm.
  4. Snij de kipfilet in blokjes.
  5. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los hierin het kippenbouillonblokje op.
  6. Breng de kippenbouillon opnieuw aan de kook en voeg de kippenblokjes toe. Laat de kip 10 minuten garen in de bouillon.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Verhit de boter in een grote antikleefpan en stoof de selder en prei voor 5 minuten. Voeg de bloem en tijm toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg dan per persoon 50 milliliter van de kippenbouillon, de melk en room toe. Roer goed en laat indikken. Kruid met peper en zout en voeg de gepocheerde blokjes kip en de mosterd toe en meng goed.
  9. Roer de eierdooier los.
  10. Beboter een ronde ovenschaal of bakvorm en schep hierin de vulling.
  11. Bedek met het vel bladerdeeg, snij eventueel bij. Bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en snij er 2 inkepingen in.
  12. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg mooi goudgeel geworden is.
  13. Serveer meteen.