Kroketten met zuurkool

Kroketten met zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Kroketten met zuurkool zijn een mooie afwisseling met de klassieke kroket. Met het zachte aardappelpureemengsel met zuurkool en stukjes ham, is het de perfecte maaltijd. Serveer met appelcompote.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Varkenspoot
  • 1 el Appelmoes 0%
  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kroketten met zuurkool op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de zuurkool iets fijner. Kook de aardappelblokjes en prak ze fijn. Pluk het vlees of snijd de ham in kleine blokjes.
  2. Smelt de boter en fruit de sjalotten ca 2 minuten. Voeg in een keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Voeg de witte wijn toe. Schenk al roerende de bouillon erbij en roer tot een gladde dik gebonden saus en laat ca 10 minuten zachtjes koken.
  3. Roer de aardappel, zuurkool en vlees door de saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en haal de pan van het vuur.
  4. Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal, laat afkoelen en in minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
  5. Vorm van de stevige ragout met bebloemde handen kroketjes van 2 bij 5 cm.
  6. Klop de eiwitten los in een schaal en strooi bloem en paneermeel in twee schalen. Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel.
  7. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de kroketjes in porties goudbruin en gaar.
  8. Serveer de kroketjes met appelcompote.
  9. Appelcompote: schil de appels, snijd ze in blokjes en doe ze in een pan. Voeg suiker, water en citroensap toe. Breng aan de kook en laat de appels op laag vuur langzaam gaar worden en het vocht verdampen. Laat de compote afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool