Zuccotto

Zuccotto

Smulweb imageSmulweb

Zoet, zoeter, zoetst: deze zuccotto is een dessert om je vingers bij af te likken. De friszoete smaak van lange vingers en slagroom doet het goed met de noten, bigarreaux en chocolade. Gebruik de heerlijke zuccotto als afsluiter van een feestelijk diner.

120 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 25 g Bigarreaux

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuccotto op tafel.

  1. Bekleed de kom met plastic folie.
  2. Meng in een schaal de koffie met de vin santo. Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee (suikerkant naar buiten).
  3. Rooster de noten in de oven op 180°C in ca 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen. Hak de noten grof. Smelt de helft van de chocolade en hak de rest grof. Snijd de bigarreaux.
  4. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en meng de noten, bigarreaux en gehakte chocolade erdoor. Schep de helft van het roommengsel in de kom en strijk het op aan de randen.
  5. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de slagroom en schep het in de kom. Dek af met de rest van de lange vingers. Zet de zuccotto minimaal 4 uur in de koelkast.
  6. Stort de zuccotto op een platte schaal en bestrooi met cacaopoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Desserts