Ovenschotel artisjok en zalm

Ovenschotel artisjok en zalm

Smulweb imageSmulweb

De ovenschotel artisjok en zalm is een heerlijk gerecht met als ingrediënten artisjok en gerookte zalm. Afgemaakt met ricotta, citroen, sjalot, basilicum en geraspte kaas voor een extra romige smaak. Laat het afkoelen tot lauwwarm en geniet van de rauwe zalm.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel artisjok en zalm op tafel.

  1. Snipper het sjalotje.
  2. Snijd de tomaatjes en artisjokharten in stukjes.
  3. Was de citroen en rasp de schil.
  4. Kook de pasta gaar en spoel rijkelijk af met koud water zodat de pasta afkoelt.
  5. Meng de Ricotta door de zalmblokjes met citroenschil en sjalotjes. Voeg de tomaatjes en artisjokken toe en meng alles goed door.
  6. Voeg de afgekoelde lauwe pasta en (gescheurde) basilicum toe en meng opnieuw.
  7. Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
  8. Zet het gerecht in de oven en laat het ongeveer 10 minuten op 180°C bakken totdat de kaas smelt.
  9. Het gerecht mag niet helemaal warm zijn, lauw is lekkerder omdat de zalm dan nog lekker rauw is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Artisjok