- 2000 g Spareribs
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spareribsribbetjes op zijn lekkerst op tafel.
- Hak de spareribs in kant en klare eetbare stukken.
- Peper en zout de spareribs.
- Leg ze voor minimaal vier uur (liefst 24 uur) in de marinade en roer af en toe om, of doe ze in een grote plastic zak.
- Kook de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinadesaus (houd een beetje marinade achter om ze straks nog een keer in te smeren.)
- Laat de gekookte spareribs uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
- Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade, of een mengsel van honing, olie en sambal.
- Bak ze in ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C of op de BBQ/grill. Draai ze regelmatig om en smeer ze in met marinade.
- Je spareribs zijn nu zo zacht en smaakvol dat het vlees van het bot valt.