Spareribsribbetjes op zijn lekkerst

Spareribsribbetjes op zijn lekkerst

Smulweb imageSmulweb

Deze spareribs zijn op zijn lekkerst als je ze in de marinade legt. De marinade maakt ze smaakvol en mals. Je hoeft ze alleen nog maar te koken, af te smeren met een mengsel van honing, olie en sambal en vervolgens te bakken in de oven. Het resultaat? Mals vlees dat zo van het bot valt!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 2000 g Spareribs

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spareribsribbetjes op zijn lekkerst op tafel.

  1. Hak de spareribs in kant en klare eetbare stukken.
  2. Peper en zout de spareribs.
  3. Leg ze voor minimaal vier uur (liefst 24 uur) in de marinade en roer af en toe om, of doe ze in een grote plastic zak.
  4. Kook de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinadesaus (houd een beetje marinade achter om ze straks nog een keer in te smeren.)
  5. Laat de gekookte spareribs uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade, of een mengsel van honing, olie en sambal.
  7. Bak ze in ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C of op de BBQ/grill. Draai ze regelmatig om en smeer ze in met marinade.
  8. Je spareribs zijn nu zo zacht en smaakvol dat het vlees van het bot valt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees