Gibanica (pita)

Gibanica (pita)

Smulweb imageSmulweb

Deze Gibanica (pita) is een traditionele Sloveense kaastaart. Eenmaal gebakken is deze kaastaart zo lekker luchtig. Eet hem als ontbijt of als snack.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 ml Water bruisend

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gibanica (pita) op tafel.

  1. Vet een bakblik in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng eieren, kaas en crème fraîche door elkaar. Kluts even en voeg spa rood toe.
  3. Leg 2 vellen van het deeg op het bakblik en bewaar de andere 2 vellen voor later. Kreukel de bladen en verdeel ze over het blik, zoals op de foto.
  4. Verdeel het eimengsel er overheen, zoals op de foto. Leg de laatste 2 bladen erop en smeer de bovenste laag in met water vermengd met olie.
  5. Schuif het in de oven en bak het gedurende 30-45 minuten totdat het een goudgele bovenlaag krijgt.
  6. Haal het uit de oven en dek het af met een droge, schone doek gedurende 15 minuten.
eet smakelijk