- 115 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Walnootbonbons met pure chocolade op tafel.
- Maal de 100 gram walnoten in de keukenmachine tot een grove poeder (dus niet al te fijn) en voeg daar direct de suiker en het eiwit aan toe. Stop af en toe de keukenmachine en schraap het notenmengsel af en toe los van de kanten en duw naar het midden. Je moet een grof en samenhangend soort "deeg" krijgen. Zet het walnoten"deeg" 20 minuten in de koelkast.
- Neem met een koffielepel kleine hoeveelheden van het gekoelde walnotenmengsel, vorm er balletjes van en druk die iets plat. Leg ze op een met bakpapier belegde serveerschaal of blad en zet dat tijdens de bereiding van de chocolade weer even in de koelkast.
- Hak de pure chocolade in stukken, doe ze in een schaaltje en laat de chocolade "au bain marie" smelten of doe dat in de magnetron.
- Neem de walnoothapjes uit de koelkast en doop ze 1 voor 1 in de gesmolten chocolade. Laat ze goed uitlekken en leg ze weer op de met bakpapier belegde serveerschaal of blad. Druk op elke bonbon 1 halve walnoot en laat de bonbons opstijven in de koelkast.