- 1 rode spitskool
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met rode spitskool en studentenhaver op tafel.
- Snij de kool zo dun mogelijk. Snij de uien in kleine blokjes en de appels in grotere blokjes. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de sneetjes witbrood tot broodkruim, gebruik eventueel een blender.
- Verhit de braadboter in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de kool erbij en wok het geheel ongeveer 10 minuten.
- Bak intussen de appelblokjes met de suiker en kaneel. Voeg de appelblokjes en de studentenhaver toe aan het gehakt/kool mengsel.
- Maak intussen puree van de aardappelen en voeg er crème fraiche, en peper en zout aan toe (eventueel ook een beetje nootmuskaat).
- Vul dan een ovenschaal eerst met gewokte mengsel. Doe er de puree overheen. En als laatste een mengsel van kaas, broodkruim met peper en zout naar smaak. Sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen.
- Zet deze schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.