Marokkaanse kikkererwtenlinzensoep

Marokkaanse kikkererwtenlinzensoep

Smulweb imageSmulweb

Marokkaanse kikkererwtenlinzensoep met paprika, bleekselderij, ui, knoflook, tomaten, koriander en diverse kruiden. De soep wordt bereid met gekookte kikkererwten en linzen. Maak de soep compleet met een beetje citroensap en eventueel een gepocheerd ei.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkaanse kikkererwtenlinzensoep op tafel.

  1. Haal pitjes en witte delen uit de paprika en snijd in kleine stukjes. Was de stengels bleekselderij goed en snijd die ook in stukjes. Hak de uien (niet al te fijn) samen met de tenen knoflook.
  2. Spoel de linzen, laat uitlekken en houd apart. Doe de gekookte kikkererwten uit blik in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken
  3. houd apart. Snijd of maal (in een keukenmachine) de tomaten fijn. Hak de verse koriander zeer fijn.
  4. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Voeg er de gehakte uien, de knoflook, de paprikastukjes en de stukjes bleekselderij toe. Vermeng alles met een houten lepel en fruit het tot de stukjes zacht zijn. Doe er dan de specerijen, de verkruimelde bouillonblokjes en de gespoelde linzen bij, roer door elkaar en overgiet met 1 1/2 liter lauw water.
  5. Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten pruttelen. Voeg er dan de gekookte kikkererwten, de tomatenmassa, de fijngehakte verse koriander, het sap van een halve citroen (en evt. 250 gram tot kleine balletjes gedraaid rundergehakt) aan toe.
  6. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Schep de soep in kommen en serveer eventueel met een gepocheerd ei.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Vlees