Spruitjesstamppot met rookworst

Spruitjesstamppot met rookworst

Smulweb imageSmulweb

Geen liefhebber van spruitjes? Dat verandert na deze stamppot met kerrie, appel en rookworst. De spruitjes worden grof gestampt door de puree waardoor ze breken maar niet helemaal stukgaan. Een echte favoriet van jong en oud!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spruitjesstamppot met rookworst op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kwarten en kook ze gaar gedurende 15 minuten. Giet af en doe terug in de pan.
  2. Kook de spruitjes beetgaar in ruim water met een snuf zout gedurende 7 minuten en giet af.
  3. Verwarm de rookworst gedurende 2 minuten in de magnetron op 600 watt en snijd in plakken.
  4. Stamp de aardappelen fijn met kerriepoeder, melk en boter. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Stamp de spruiten grof door de puree, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan.
  6. Snijd de appel in blokjes en schep samen met de worst door de stamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Rookworst