Herfststamppotje met appel en wortel

Herfststamppotje met appel en wortel

Smulweb imageSmulweb

Een simpel doch smaakvol herfststamppotje met appel en wortel. Lekker met kaasburgers.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfststamppotje met appel en wortel op tafel.

  1. Schil de wortelen en aardappels, snijd ze in stukjes en plaats ze in een diepe pan met een laagje water. Voeg zout naar smaak toe. Breng aan de kook op hoog vuur en laat vervolgens 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Giet het af.
  2. Schil ondertussen de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de uien. Hak de peterselie fijn.
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en appel gedurende 5-8 minuten, of totdat de appel zacht is. Voeg kerrie toe en bak mee gedurende 30 seconden. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de kaasburgers aan beide kanten bruin.
  4. Voeg het appelmengsel en peterselie toe aan het afgegoten aardappel-wortelmengsel en stamp het fijn. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de kaasburgers ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel