Aardappel-pompoenpannetje

Aardappel-pompoenpannetje

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van aardappelen, pompoen en kip in een romige saus van crème fraîche. Het geheel wordt op smaak gebracht met knoflook en peterselie. Perfect om te smoren op de camping!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappel-pompoenpannetje op tafel.

  1. Schil de aardappelen en pompoen, ontpit de pompoen en pel de uien. Snijd alles in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn en was de kipfilet. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd het in gelijkmatige langwerpige stukken.
  2. Verhit olie in een pan en bak hierin de kipfilet gaar. Haal de kipfilet met een spatel uit de pan.
  3. Doe de aardappelen en uien in dezelfde pan en bak ze al roerend om en om. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Voeg bouillon toe, dek de pan af en laat ca. 5 minuten zachtjes smoren.
  5. Voeg de stukken pompoen en knoflook toe, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes smoren.
  6. Voeg de kipfilet en de crème fraîche toe aan het aardappel-pompoenmengsel en warm het geheel goed op. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
  7. Serveer met wat blaadjes peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pompoen