Kabeljauwhaasje met prei

Kabeljauwhaasje met prei

Smulweb imageSmulweb

Een visgerecht om duimen en vingers bij af te likken: kabeljauwhaasje met gestoofde prei en garnalensaus. Gepaneerd in bloem, afgewerkt met bieslook en kervel en opgediend met aardappelpuree. Smullen maar!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kabeljauwhaasje met prei op tafel.

  1. Pel de garnalen. Zet de gepelde garnalen daarna nog even koel.
  2. Stoof de garnalenpantsers en look in wat Solo, samen met de grofgesneden selder, uien en wortel. Doe de laurierblaadjes erbij en blus met witte wijn en een scheutje water. Voeg de tomatenpuree toe zodra het kookt en laat een kwartiertje zachtjes koken. Kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Doe alles in een blender en mix fijn. Zeef de saus. Mix net voor het dresseren in de blender tot een schuimige saus. Puree:
  4. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Groenten:
  5. Was de prei. Snijd daarna in kleine stukjes en stoof gaar in Solo. Voeg de room toe en laat even pruttelen. Strooi er een verkruimeld bouillonblokje bij. Vis:
  6. Spoel de kabeljauw onder koud stromend water. Dep goed droog, kruid met peper en zout en wentel de vis even in bloem. Bak de vis aan in hete Solo en laat verder garen in de oven op 180°C. Presentatie:
  7. Meng net voor het opdienen de gepelde garnalen, de prei en fijngehakte bieslook door de puree.
  8. Leg een flinke lepel puree op het bord en leg hierop de vis.
  9. Lepel wat sausschuim op de vis en rond het torentje. Versier met enkele gepelde garnalen en een takje kervel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei