Eendeborstfilet met zalfje van bloemkool en sinasappel

Eendeborstfilet met zalfje van bloemkool en sinasappel

Smulweb imageSmulweb

Eendeborstfilet met zalfje van bloemkool en sinasappel geven je diner een bijzondere twist. Heerlijk malse eend met gekaramelliseerde partjes sinaasappel, van bloemkool gemaakte zalf en een ingekookte sinaasappellikeur-jus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Sinaasappelsap
  • 250 g Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Eendeborstfilet met zalfje van bloemkool en sinasappel op tafel.

  1. Schil de sinaasappelen met een scherp mes tot op het vruchtvlees (zo haal je gelijk het vlies weg) en snijd precieze partjes door net langs het binnenvlies te snijden. Bestrooi de partjes met wat van de 5 kruiden.
  2. Kook de bloemkoolroosjes en pureer ze daarna met een klontje boter. Voeg nootmuskaat en peper toe.
  3. Bak de partjes sinaasappel aan beide zijden in een pan zonder boter tot ze gaan karamelliseren (door eigen sap).
  4. Kook in een pan met dikke bodem de likeur samen met een scheut sinaasappelsap en een snufje zout. Laat het geheel inkoken.
  5. Wrijf de eend in met scherpe peper en zout. Maak een paar keer inkervingen op de vetkant tot op het vlees. Bak de eend op de vetkant in een pan zonder vet (of met een beetje ganzenvet) gedurende 6-7 minuten. Draai de eend om en bak nog 3-4 minuten op de vleeskant. Haal de filet uit de pan en laat hem 5 minuten op een warme plaats rusten (bijvoorbeeld in folie) voordat je hem aansnijdt (moet mooi rood zijn). De jus die ontstaat kun je weggooien en blus de pan af met sinaasappelsap, zout, peper en 5 spices. Laat dit even inkoken.
  6. Snijd de eendefilet aan de bovenkant in en voeg tussen elk sneetje een gekaramelliseerd sinaasappelpartje toe.
  7. Doe op een voorverwarmd bord de bloemkoolmousse over de lengte en leg de eendefilet hier bovenop. Giet een klein beetje van de ingekookte sinaasappelsap over het vlees. Versier het bord met de ingekookte sinaasappellikeur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool