Vegetarische kerriewokschotel met wortel en courgette

Vegetarische kerriewokschotel met wortel en courgette

Smulweb imageSmulweb

Maak deze lichte, vegetarische kerriewokschotel met courgette & wortel in no-time. Garneer het gerecht af met fijngemalen pinda's en koriander en geniet van de heerlijke kruidige smaak en de frisse groenten. Serveer het bovendien met rijst- of miernoedels voor een heerlijke gezinsmaaltijd.

15 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Vegetarische kerriewokschotel met wortel en courgette op tafel.

  1. Fruit de ui.
  2. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Snijd de wortel in schijfjes van ongeveer 5 mm dik.
  4. Versnipper de koriander.
  5. Hak de pinda's fijn met de vijzel of een andere methode.
  6. Breng water aan de kook in een kookpan en kook de mie of rijst al dente.
  7. Rooster de pinda's goudbruin in een koekenpan (zonder olie!) en zet het apart in een schaaltje of op een bordje.
  8. Verhit olie in de wok, fruit de ui twee minuten op hoog vuur.
  9. Voeg de courgette en wortel toe, zet het vuur halflaag en schep de kerriepoeder erdoorheen.
  10. Wok de groenten in ongeveer vijf minuten al dente.
  11. Voeg de kokosmelk en de versnipperde koriander toe (houd een beetje koriander apart) en warm enkele minuten mee. Let op: de kokosmelk mag niet doorkoken!
  12. Breng de wok op smaak met zout en peper.
  13. Schep de mie of rijst op borden, verdeel de wok erover en garneer met de geroosterde pinda's en achtergehouden koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette