- 7 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Vegetarische kerriewokschotel met wortel en courgette op tafel.
- Fruit de ui.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Snijd de wortel in schijfjes van ongeveer 5 mm dik.
- Versnipper de koriander.
- Hak de pinda's fijn met de vijzel of een andere methode.
- Breng water aan de kook in een kookpan en kook de mie of rijst al dente.
- Rooster de pinda's goudbruin in een koekenpan (zonder olie!) en zet het apart in een schaaltje of op een bordje.
- Verhit olie in de wok, fruit de ui twee minuten op hoog vuur.
- Voeg de courgette en wortel toe, zet het vuur halflaag en schep de kerriepoeder erdoorheen.
- Wok de groenten in ongeveer vijf minuten al dente.
- Voeg de kokosmelk en de versnipperde koriander toe (houd een beetje koriander apart) en warm enkele minuten mee. Let op: de kokosmelk mag niet doorkoken!
- Breng de wok op smaak met zout en peper.
- Schep de mie of rijst op borden, verdeel de wok erover en garneer met de geroosterde pinda's en achtergehouden koriander.