Hertenbiefstuk met bosbessen sjalotjes en rode wijn

Hertenbiefstuk met bosbessen sjalotjes en rode wijn

Smulweb imageSmulweb

Een hardlopertje in ons wildassortiment: hertenbiefstuk met bosbessen sjalotjes en rode wijn. Een heerlijk wildgerecht om de herfst mee in huis te halen. Serveer met een frisse, groene groente en geniet van de smaakvolle combinatie.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 g Tajerblad
  • 800 g Hertenrack

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hertenbiefstuk met bosbessen sjalotjes en rode wijn op tafel.

  1. Wrijf in de vijzel de tijm met de jeneverbessen en een flinke mespunt zout en peper. Roer er 3 flinke scheuten olijfolie door. Dep het hertenvlees met keukenpapier droog en wrijf het rondom in met het oliemengsel.
  2. Bak het vlees aan weerszijden in een hete pan en draai het om de minuut om. Reken 6 min. voor medium rare, 7-8 min. voor medium. Neem het uit de pan als het is zoals jij wenst en laat het op een schaal afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.
  3. Temper het vuur onder de pan en doe er een flinke scheut olie in. Fruit de sjalotjes en de knoflook in ongeveer 3 min. zacht en glazig.
  4. Zet het vuur weer hoger, doe de wijn in de pan en laat hem tot de helft inkoken. Roer de bosbessen erdoor en kook ze 4 in. op laag vuur.
  5. Neem dan de pan van het vuur, doe de boter erin en schud alles tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Breng hem op smaak met zout en peper.
  6. Snijd het hertenvlees in plakken van 2 cm. dik en serveer ze met een mooie groene groente. Doe de uitgelopen vleessappen bij de saus en schep deze over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Bessen Bosbessen