Terrine van eend met cognac uit de slow cooker

Terrine van eend met cognac uit de slow cooker

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor terrine van eend met cognac uit de slow cooker! Een unieke manier van koken met prachtige smaken. Serveer bijvoorbeeld met een compôte van cranberry en rode ui.

120 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Terrine van eend met cognac uit de slow cooker op tafel.

  1. Verwarm indien nodig de slow cooker volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de plakken rookspek op een snijplank en rek ze uit tot anderhalf keer hun lengte met behulp van de platte kant van een koksmes. Bekleed de binnenkant van een diepe souffleschaal van 15 cm doorsnee, die ruim in de pan van de slow cooker past, met het spek. Druk de plakken tegen de wand van de schaal tot die helemaal bedekt is en laat de einden over de rand hangen.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten. Maal het varkensvlees en de helft van de eendenborst fijn. Snijd de rest van de eendenborst in lange, dunne plakken. Schep de knoflook, het gemalen varkensvlees en eend door de ui in de koekenpan en bak 3 minuten. Giet er de cognac over en steek het aan met een lucifer.
  3. Voeg het broodkruim, zongedroogde tomaten, walnoten, ei, peperkorrels en wat zout toe aan het mengsel en meng goed. Schep de helft van het mengsel in de met rookspek beklede schaal en druk het stevig aan. Leg de plakken eend erop en schep dan de rest van het vlees-walnotenmengsel erop. Vouw de overhangende stukken rookspek over het vleesmengsel en leg er indien nodig extra plakjes over zodat het vleesmengsel volledig bedekt is. Dek af met aluminiumfolie.
  4. Zet een schaaltje ondersteboven op de bodem van de pan van de slow cooker. Leg er gekruiste folierepen over en zet er de souffleschaal op. Giet zoveel kokend water in de pan dat het tot halverwege de zijkant van de schaal reikt. Leg het deksel op de slow cooker en kook 5-6 uur op `hoog` of tot er helder vleessap uitloopt nadat je met een mes in het midden van de terrine hebt geprikt.
  5. Til de terrine voorzichtig uit de slow cooker met behulp van de folierepen en ovenwanten. Zet de schaal op een bord. Verwijder de aluminiumfolie en leg er een vel bakpapier op. Zet gewichten, zoals zware blikken, op een klein bord en zet dat op de terrine. Laat het geheel afkoelen en zet een nacht in de koelkast zodat de terrine stevig kan worden.
  6. Verwijder de gewichten en het bakpapier van de terrine. Ga met een mes langs de wand van de vorm om de terrine los te maken. Stort de terrine dan op een snijplank of dienschaal. Schud even om hem los te maken en til de schaal van de terrine. Snijd de terrine in dikke plakken en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Eend