Heldere soep met gerookte kipfilet

Heldere soep met gerookte kipfilet

Smulweb imageSmulweb

Een heldere paddenstoelensoep met gerookte kipfilet, preiringetjes en paddenstoelen. Beetgaar gekookt en afgemaakt met citroensap. Serveer deze heerlijke soep direct en geniet van de verfijnde smaak.

25 min bereiden

tussengerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heldere soep met gerookte kipfilet op tafel.

  1. Verdeel de gerookte kipfilet in smalle reepjes. Snijd de lichte delen van de prei in dunne ringetjes en was deze goed.
  2. Borstel de paddenstoelen schoon en verdeel ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap.
  3. Breng de kippenbouillon met de witte wijn aan de kook. Voeg de reepjes kipfilet, de preiringetjes en de paddenstoelen toe.
  4. Warm alles goed door maar laat het geheel niet langer dan 2 minuten doorkoken zodat de ingrediënten beetgaar blijven.
  5. Verdeel de paddenstoelenbouillon over de borden of gebruik soepkommen en serveer de soep meteen.
  6. De bouillon kan eventueel vooraf gemaakt worden met de kipfilet erin. Voeg de preiringetjes en de paddenstoelen pas toe vlak voordat de soep opgediend wordt.
  7. In plaats van prei kan ook bleekselderij gebruikt worden.
  8. Voor de smaak kan evt. één eetlepel pesto (basilicumsaus) door de soep gemengd worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte