Garnalen pilaf

Garnalen pilaf

Smulweb imageSmulweb

Garnalen pilaf met ontbijtspek, paprika, erwten en tomaat. De pilaf krijgt een extra smaakdimensie in de oven. De plakjes tomaat worden bedekt met kaas en suiker. Dit wordt vervolgens gegratineerd in de oven. Lekker met bijvoorbeeld een groene salade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Garnalen pilaf op tafel.

  1. Zet vast water op voor de rijst.
  2. Ontvel de tomaten. (Maak een kruisje aan de bovenkant, overgiet met kokend water, laat 1 minuut staan, giet af en zet meteen in koud water. Na 1 minuut kan je het vel er makkelijk afhalen).
  3. Snijd de helft van de tomaten in kleine stukjes en de rest in dikke plakken. Snijd ook de paprika en ui in stukjes en hak de knoflook fijn of pers uit.
  4. Bak het ontbijtspek zachtjes uit tot knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd in kleine stukjes.
  5. Kook de rijst volgens de instructie op het pak met wat zout of een halve (vis)bouillontablet. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Smelt de boter of olie in een pan. Voeg de ui en paprika toe en bak zachtjes (niet bruin). Voeg na ongeveer 3 minuten de erwten toe en daarna de stukjes tomaat. Roer goed door en voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Proef even of het goed is.
  7. Voeg dan de garnalen en knoflook toe en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg als laatste de stukjes uitgebakken spek toe.
  8. Giet de rijst af en laat even uitlekken. Voeg de rijst toe aan het groentemengsel en roer alles door elkaar.
  9. Doe het mengsel in een ovenschaal en leg de plakken tomaat erbovenop. Strooi een klein beetje suiker over de tomaten, dan de geraspte kaas en nog wat versgemalen zwarte peper.
  10. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven.
eet smakelijk